Upis 2018

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ВТШ НИШ 2018

Висока техничка школа струковних студија из Ниша, сваке године у оквиру прославе дана Школе, одржава ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА, намењен средњошколцим као и свим пријатељима школе.
Циљ Дана отврених врата ВТШ Ниш, јесте да посетиоцима представи своје наставне и стручне капацитете, да промовише савремена технолошка достигнућа из области рада наше установе као и да представи и награди најбоље студенте у школској 2017/2018. години.
Догађај ће се одржати у Нишкој тврђави на локацији испред Београдске капије, 27.04.2018. године, у периоду од 10-14 часова.

ФЛАЈЕР                                                                       АГЕНДА

Упис 2018 - активности подршке ученицима завршних разреда

/uploads/attachment/vest/64/UPIS2018.jpg

Фондација Темпус, у склопу активности националног центра Euroguidance мреже, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, спроводи низ активности које имају за циљ пружање подршке ученицима завршних разреда основних и средњих школа, који бирају следећи ниво школовања - средњу школу, односно факултет или високу школу.

Ове активности допунске подршке ученицима укључују:

 • Низ предавања и вебинара на теме избора студијског програма/средње школе и савлађивања треме на пријемном/завршном испиту:
  • „Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма“
  • „Како савладати трему пред пријемни испит?“
  • „Избор средње школе“ (VIII разред)
  • „Како савладати трему пред завршни испит?“ (VIII разред)

Предавања ће бити организована у Инфо центру Фондације Темпус у Београду (Теразије 39, I спрат), као и у другим градовима према приложеном распореду.

Како би се обезбедило да ова предавања буду доступна свим ученицима (као и њиховим наставницима и родитељима) из свих школа у Републици Србији биће организована и у форми вебинара, тј. путем интернета. Поред тога што ученици могу самостално да прате вебинар, ово омогућава наставницима да са својим ученицима путем једног рачунара и пројектора прате вебинар и групно, нпр. током часа одељенског старешине, као активност тима за каријерно вођење и сл.

 

 • Индивидуалне консултације – разговори са психологом у Инфо центру или путем скајпа након којих ученици могу да стекну јаснију слику где се налазе у процесу доношења одлуке о наставку школавања и формирају план активности за даље спровођење одлуке. Ово је допунска услуга која има за циљ да подржи и ученике и наставнике и спроводиће се у поподневним часовима уторком (скајп) и средом (у Инфо центру) у ограниченом броју термина и уз обавезну претходну пријаву
 • Предавање и вебинар за родитеље на тему „Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања“ на ком ће родитељи имати прилику да сазнају за које кораке у избору средње школе / студијског програма / занимања је посебно важна њихова подршка и на који начин могу да подрже своју децу у припреми завршног/пријемног испита.
 • Радионице састављања биографија „Како написати добар CV?“ који је намењен оним средњошколцима који у овом тренутку након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију.

SAJAM OBRAZOVANJA 2018

Niš , 24 . april , 201 8 . godine
Oficirski dom, ul.
Orlovića Pavla 28a , 10 – 15 časova