Takmičenja - Tesla info kup

Prijave za učešće na takmičenju Tesla Info Kup 2018 godine mogu se izvršiti popunjavanjem Google forme kojoj možete pristupiti klikom na sliku u članku. 

 

tik 2018
(https://goo.gl/forms/tdm4noPGf2CgsvtF3)

Prijave traju do petka, 16.03.2018, a školska takmičenja se će održati od 19.03. do 23.03.2018. godine.

Školska takmičenja su organizovana tokom čitave radne nedelje, da bi se svim učenicima i nastavnicima omogućilo testiranje u vreme redovne nastave.

Poseta Ministra Mladena Šarčevića 2016

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas, 15.10.2016. godine, Elektrotehničku školu "Nikola Tesla" u Nišu i upoznao se sa uslovima rada i ostvarenim rezultatima ove obrazovno-vaspitne ustanove.

Nebojša Sokolović, direktor škole „Nikola Tesla" predstavio je, na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici IT kompanija sa kojima škola ima saradnju, novi obrazovni profil Elektrotehničar informacionih tehnologija, i takmičenje iz informacionih tehnologija Tesla Info Kup saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Sokolović je istakao da je novi obrazovni profil nastao kao posledica potrebe tržišta rada.

Ministar Šarčević upoznao je prisutne sa planovima Ministarstva na razvoju obrazovanja u oblasti informacionih tehnologija. „Osim uvođenja informatike kao obaveznog predmeta u osnovnu školu, plan upisa u srednje škole više će biti orjentisan na IT sektor, dok će se povećati i upisne kvote na fakultetima u ovoj oblasti”, rekao je ministar.

„Važno je da školujemo decu za život, a ne za biro rada. Upravo to Ministarstvo ima u vidu kada insistira na dualnom obrazovanju. Da bi zadovoljili potrebe privrede i investitora za kvalifikovanom radnom snagom, Ministarstvo je spremno za brzu utakmicu”, poručio je ministar – prenosi Tanjug.

{youtube}tSsd3bLvXuk{/youtube}

Republičko takmičenje 2016

14.05.2016, u elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla" iz Niša, peti put za redom, održano je republičko takmičenje Tesla Info Kup. Učesnike i njihove mentore prvo je pozdravio, poželevši dobrodošlicu i uspeh na takmičenju direktor škole Nebojša Sokolović, a potom i načelnik Školske uprave u Nišu Gejo Dragan, kao i predsednik Pedagoškog udruženja informatčara Srbije Dragan Ilić.

{youtube}89gqUFeyGOg{/youtube}

Pravo učešća na takmičenju, prošavši kroz prethodne tri faze takmičenja, steklo je 116 učenika iz 46 škola, organizovanih u 58 dvočlanih timova. Iz regiona Kragujevac učestvovalo je 10 timova iz 8 škola, iz beogradskog regiona 17 timova iz 14 škola, iz novosadskog 15 timova iz 13 škola i iz regiona Niš 16 timova iz 11 škola. Od pozvanih timova, samo jedan tim nije iskoristio svoje pravo na učešće, dok su 4 tima nastupila u polovičnom sastavu. 

republicko2016 38 republicko2016 52

Učenici su se nadmetali u dve discipline - Moodle test i Android kviz, a postignuti rezultati navedeni u nastavku teksta. Pobednici u disciplini Moodle test su::

RB

Škola/Ekipa

Ime i prezime

 Razred 

Vreme

Moodle
ocena

1

OŠ "Svetozar Marković Toza" Novi Sad TIM1
(mentor Olgica Rikanović)

Nikola Šehovac

8.

22min 46s

93.89

2

OŠ "Vuk Karadžić" Žitkovac TIM2
(mentor Milan Dinić)

Andrija Živadinović

5.

5min 18s

92.22

3

OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Aleksinački rudnik TIM1
(mentor Milan Dinić)

Andrija Ranđelović

8.

10min 38s

90.00

Osvajaći diploma za prva tri mesta u disciplini Android kviz:

RB

Škola/Ekipa

Ime i prezime

Razred

Android
ocena

1

OŠ "Zarko Zrenjanin" Zrenjanin TIM
(mentor Milica Kirćanski)

Simon Agić

8.

133

2

OŠ "Đura Jakšić" Zrenjanin TIM1
(mentor Darko Stankov)

Stefan Đurđević

8.

119

3

OŠ "Sveti Sava" Rumenka TIM1
(mentor Edit Nadj)

Aleksa Bandić

7.

96

U timskom plasmanu, osvajači prva tri mesta su:

  1. 1. OŠ "Đura Jakšić" Zrenjanin Tim1, Bojan Kirćanski i Stefan Đurđević (mentor Darko Stankov)
  2. 2. OŠ "Trajko Stamenković" Tim1, Goran Petković i Marko Milenović (mentor Isidora Banković)
  3. 3. OŠ "Karađorđe" Topola Tim1, Đorđe Blagojević i Marko Mirković (mentor Marko Đurđević)

U pripremi Zbirka iz informatike

Milan Dinić, profesor informatike nedavno je bio gost u emisiji Nauka, na niškoj televiziji NTV i istakao da sa Izdavačkom kućom BIGZ školstvo priprema Zbirku zadataka i testova iz informatike i računarstva

Milan Dinić, profesor informatike nedavno je bio gost u emisiji Nauka, na niškoj televiziji NTV. Tom prilikom on je istakao da sa Izdavačkom kućom BIGZ školstvo priprema Zbirku zadataka i testova iz informatike i računarstva od 5. do 8. razreda.