Takmičenje "Bolja stana znanja" - Saopštenje povodom završetka takmičenja "Bolja strana znanja"

logo_nasaskola_net

Saopštenje povodom završetka takmičenja "Bolja strana znanja"

Portal nasaskola.edu.rs, rezultat studentskog projekta “e-Škola” podržanog od strane PECD programa (Program “Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice”), pokrenut oktobra 2010, spaja elektronsko učenje i društveno umrežavanje, što ga čini jedinstvenim portalom na ovim prostorima.

Na samom početku u projekat su bile uključene samo tri škole dok se sada taj broj popeo na četrnaest:

Prva niška gimnazija “Stevan Sremac”, Gimnazija “Bora Stanković”, Niš, Gimnazija “Deveti maj”, Niš, Gimnazija “Svetozar Marković”, Niš, Aleksinačka gimnazija, Ekonomska škola Niš, Ugostiteljsko-turistička škola Niš, Tehnička škola Despotovac, Elektrotehnička škola “NikolaTesla”, Niš, Mašinsko tehnička škola “15. maj”, Niš, Srednja škola Veliko Gradište, Gimnazija “Bora Stanković”, Vranje, Škola mode i lepote Niš.

Do sada je održano četiri takmičenja za najbolje elektronske lekcije, sa oko 400 učeničkih lekcija.

Poslednje u nizu, sa nazivom “Bolja strana znanja”, donelo je i novi koncept u kreiranju lekcija. Lekcije su ovaj put kreirali tročlani učenički timovi u saradnji sa profesorima, mentorima, koji su aktivno pratili kreiranje svih lekcija.

Po prvi put lekcije su predstavljale nadgradnju na školsko gradivo čime se otvorio prostor učenicima da dalje istražuju oblasti koje ih zanimaju.

Na takmičenju “Bolja strana znanja” učestvovalo je 75 lekcija koje su kreirali tročlani timovi, svaki sa izuzetnim lekcijama.

Dodela nagrada održaće se u četvrtak, 21.juna sa početkom u 13 časova u dvorištu Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” i Gimnazije “Bora Stanković”.

Na samoj dodeli nagrada biće predstavljen grafit učenika Umetničke škole iz Niša koji će krasiti zid ove dve gimnazije.

Kao i do sada tim portal www.nasaskola.edu.rs u saradnji sa PECD programom spremio je vredne nagrade za najbolje ocenjene materijale.

Sa nadom da ovakvi načini sticanja znanja postaju sve popularniji i kod nas tim portal www.nasaskola.edu.rs spremno čeka novu školsku godinu i priprema nova, još zanimljivija takmičenja.

Tim portala nasaskola.edu.rs

 
Tim portala nasaskola.edu.rs
 
 

 

 

Lekcije