Kreativnom idejom do stipendije Univerziteta Metropolitan 2017 - saopštenje

SAOPŠTENJE

Takmičenje iz oblasti IT-a „Met Mobile Challenge“ za učenike srednjih škola

 KREATIVNOM IDEJOM DO STIPENDIJE UNIVERZITETA METROPOLITAN

  

Beograd, 31. januar 2017.

 

Kako bi motivisao i nagradio najtalentovanije učenike srednjih škola Univerzitet Metropolitan već godinama unazad organizuje takmičenja na kojima pobednici dobijaju punu stipendiju za osnovne akademske studije ili nagradne vaučere za pokrivanje određenog iznosa školarine. Tokom februara biće održano takmičenje iz oblasti informacionih tehnologija „Met Mobile Challenge“, koje se već četvrtu godinu zaredom realizuje u partnerstvu sa kompanijom Microsoft. Zadatak za učesnike je kreiranje ideje za mobilnu aplikaciju.

Prijave su otvorene do 16. februara 2017. godine, a svi zainteresovani mogu da se prijave putem internet stranice Univerziteta Metropolitan.

Za sve članove pobedničkog tima Univerzitet Metropolitan obezbedio je vaučer u vrednosti od 1.000 € za studije na Fakultetu informacionih tehnologija, a članovi drugoplasiranog i trećeplasiranog tima imaće popust od 20%, odnosno 10% na školarinu. Ekskluzivni partner takmičenja je kompanija Microsoft Srbija, koja će obezbediti ekspertsku podršku kroz svoje dugogodišnje iskustvo na razvoju mobilnih aplikacija. 

U takmičenju „Met Mobile Challenge“ mogu da učestvuju učenici 3. i 4. razreda srednjih škola, a ideje za mobilnu aplikaciju mogu da kreiraju uz pomoć programskih alata koje je odabrao Microsoft, a za koje se prethodno prođe obuka na radionici. S obzirom da takmičenje ne zahteva programersko znanje takmičarima će za sva pitanja i nedoumice biti na raspolaganju mentori – studenti Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan.

Više informacija o ovom ali i drugim takmičenjima možete ponaći na internet stranci www.metropolitan.ac.rs/stipendije, kao i na profilima Univerziteta Metropolitan na društvenim mrežama.

Molimo vas da za dodatne informacije kontaktirate:Slobodan Đudurović, Marketing Menadžer

 mob: 063/ 246 591, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

O Univerzitetu Metropolitan

Kada je 2005. godine osnovan Fakultet informacionih tehnologija napravljena je osnova za izgradnju jedne moderne institucije koja svoju snagu temelji na kvalitetu obrazovanja i bliskoj saradnji sa privredom. Stabilan i kontinuiran razvoj ovog fakulteta kulminirao je 2010. godine osnivanjem Fakulteta za menadžment i Fakulteta digitalnih umetnosti i konačnim utemeljenjem Univerziteta Metropolitan. Kao inovativno-preduzetnički univerzitet on danas predstavlja jednu od vodećih naučno-obrazovnih institucija u Srbiji koja neguje primenjena istraživanja i posebnu pažnju poklanja razvoju privrede i društva čiji je aktivni deo. Sa ukupno 18 studijskih programa koji se odvijaju kroz tradicionalnu ili online nastavu i potpuno su usklađeni sa Bolonjskom deklaracijom za evropski sistem obrazovanja, Univerzitet Metropolitan obrazuje studente u skladu sa aktuelnim potrebama tržišta. Više informacija na www.metropolitan.ac.rs

 Univerzitet Metropolitan | Tadeuša Košćuška 63 | 11000 Beograd | Srbija

+381 (11) 20 30 885 | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Matični broj: 17799614 | PIB: 106922471

Izvor: Univerzitet Metropolitan