PIL

Први часови C# кода за средњошколце – видеоконференције за наставнике

HoC CsharpЗа наставнике информатике који желе да недељу кода искористе да својим ученицима покажу како се програмира у савременом и перспективном програмском језику C#, Мајкрософт је у сарадњи са Заводом за уџбенике Републике Србије спремио низ примера за рад и видеоконференцију за подршку.Овај приступ саветујемо свим наставницима који предају информатику у гимназијама и средњим стручним школама, чији ученици нису још програмирали у C# (нпр у I и II разреду где се по програму не ради програмирање, али се може убацити овај један мотивациони час, или у осталим разредима, ако наставник ради у неком од старијих програмских језика).
Прва видеоконференција биће одржана у уторак 2. децембра 2014. године од 20h, у недељи пре недеље програмирања, што ће омогућити да се наставници на време спреме за недељу програмирања. Сви материјали за час и видео лекције ће бити обезбеђени наставницима, а у току видеоконференције наставници ће чути како да се припреме за овај час и моћи ће да постављају питања. Предавач на првој видеоконференцији је Душа Вуковић, наставник програмирања у Математичкој гимназији Београд. За све учеснике који желе да се прикључе видеоконференцији, моли се да се у термину од 19h до 20h прикључе проби видеоконференције, да би подесили своје рачунаре и сазнали правила понашања у току видеоконференције. Детаљно упутство можете наћи на овој вези. Maтеријали за час са ученицима који се представљају на конференцији су доступни на овој вези.

Бесплатни курс о креирању и одржавању школске бежичне мреже

ПИЛ билтен - јун 2012

PILcasopis

 
Обавештавамо Вас да је изашао нови број електронског часописа за наставнике „Партнер у учењу“ за Србију. Часопис је у мултимедијалном облику и можете му приступити на адреси http://pilcasopis.wordpress.com

Часопис је намењен свим наставницима који се интересују за примену информационих и комуникационих технологија у образовању.

Бесплатни курс о креирању и одржавању школске бежичне мреже

Курс стручног усавршавања наставника „Школска бежична рачунарска мрежа “ je акредитован под бројем 287 (компетенција: К1, приоритет: 8) у Каталогу програма сталног стручног усавршавања запослених у образовању за школску 2012/13 годину, издатог од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања (више информација на овој вези).

Похађање курса и издавање уверења о успешно савладаном курсу стручног усавршавања наставника је бесплатно за све пријављене наставнике. Курс је намењен свим запосленима у образовању, који имају потребу да овладају техником пројектовања, инсталације, конфигурације и администрације бежичне мреже, обрађеном кроз пример школске рачунарске мреже.