Seminar o informacionoj bezbednosti 2016

Poziv na seminar o informacionoj bezbednosti, Privredna komora Srbije, 16-18. mart 2016.

Privredna komora Srbije, Udruženje za elektronske komunikacije i informaciono društvo u saradnji sa predstavnicima državnih institucija apostrofiranih u Zakonu o informacionoj bezbednosti, predstavnicima velikih provajdera komunikacionih usluga, velikih privrednih subjekata, finansijskog sektora i predstavnicima drugih organizacija od značaja za sajber bezbednost, organizuje trodnevni Seminar o informacionoj bezbednosti, koji će se održati u Privrednoj komori Srbije (sala 2, Resavska 15) u periodu od 16-18. marta 2016. godine, sa početkom u 10.00 časova.

eRazvoj_2016_Zastita

Zakon o informacionoj bezbednosti daje okvir za formiranje Nacionalnog CERT-a i CERT-ova drugih državnih organa i privrednih subjekata, koji treba da se bave reakcijom i prevencijom incidenata internet bezbednosti. Formiranje CERT timova nije dovoljno samo po sebi već je razmena informacija od vitalnog značaja za njihovo funkcionisanje. Ona podrazumeva brzo ukazivanje na incidente u drugim sistemima i obezbeđuje vreme za prepodešavanje sopstvenog sistema kako bi bio u stanju da odbije napad. To ukazuje na značaj formiranja mreže kontakata kroz koju bi se izgradilo poverenje i uspostavila razmena informacija, čime bi se u velikoj meri podigli kapaciteti države u odbrani od sajber napada većih razmera.

Uvodno predavanje o zakonskim okvirima i konceptu organizacije sajber bezbednosti u Srbiji, održaće predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Seminar će se odvijati kroz tri grupe predavanja: Prva grupa predavanja se odnosi na koncepte realizacije zaštite od napada u sajber prostoru i ima za cilj da ukaže na najnovije trendove u ovoj oblasti. Druga grupa predavanja će prikazati mogućnosti domaće industrije u ovoj oblasti. Kroz treću grupu predavanja prisutni će biti upoznati sa trenutnim nastavnim programima i planovima vodećih akademskih institucija u oblasti informacione bezbednosti. Pozivamo vas da uzmete učešće na ovom značajnom seminaru i pošto je broj mesta ograničen, molimo vas da svoje prisustvo prijavite najdalje do 14.03.2016. godine na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Pozivamo vas da uzmete učešće na ovom značajnom seminaru i pošto je broj mesta ograničen, molimo vas da svoje prisustvo prijavite najdalje do 14.03.2016. godine na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Izvor: eRazvoj