Бескућник за четири недеље научио "како да програмира"

Аутор Alfa

{youtube}dh_62qRKmeY{/youtube}

Програмер Патрик Меконлог је пре неколико недеља започео занимљив експеримент у покушају да "спасе" једног бескућника и склони га са улице.

Сваког дана када је ишао на посао, овај двадесеттрогодишњи програмер сретао је једног бескућника, само пар година старијег од њега "на којем се видело да је завршио ту стицајем несрећних догађаја, те да има жељу да се извуче". Тада је дошао на идеју да му понуди две опције. Да дође сутрадан и донесе му 100 долара или да му донесе три књиге о програмирању и јефтин лаптоп да на њему вежба.Бескућник се зове Лео и пристао је да научи "да,као, програмира."

 - Могао сам да узмем 100 долара и да живим од тога недељу дана, али када ми је понудио рачунар и могућност да нешто корисно урадим за себе. Није као да немам времена да учим - нашалио се Лео, који је радио у осигуравајућој кући, али је добио отказ и због одређених дугова се нашао на улици.

Меконлог је испричао да није имао никакве лоше намере, нити да се понаша надмено већ је се водио изреком "дај човеку рибу и нахранићеш га за дан, научи човека да лови рибу и нахранићеш га за цео живот".

Сваког радног дана Патрик се налази са Леом и сат времена пролазе основе програмирања. Меконлог му је обезбедио бежични интернет, а батерију лаптопа допуњује у оближњим ресторанима и хотелима.

Њих двојица су већ почели да раде на својој апликацији, али нису желели да говоре о чему се ради пошто је још увек у фази развоја. Надају се да ће је завршити ускоро, као и да ће успети да заинтересују велике компаније.


Извор: СЗ