Нови уџбеник за 3. разред из рачунарства и информатике

Рачунарство и информатика 3 разред гимназије

R3_Udzbenik_2014_Racunarstvo_i_informatika_Gimazije_C_Sharp

Аутори: МАТКОВИЋ СТАНКА  ,  ЂУРИШИЋ МИЈОДРАГ  ,  ВУКОВИЋ ДУША  ,  ЗАВОД ЗА УЏБЕНИКЕ
КБ број: 23171
Расположив: На лагеру
ИСБН: 978-86-17-18654-6
Страница: 256
Повез: Брош
Година издања: 2014
Статус издања: Ново
Број издања: 1
Писмо: Ћирилица

РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА 3 - гимназије

Овај уџбеник је написан на основу плана и програма за предмет Рачунарство и информатика за трећи разред гимназије који предвиђа упознавање ученика са програмирањем. За право и темељно познавање програмирања су потребне године учења и рада. Ми се надамо да ће наставници уз помоћ овог уџбеника, са фондом часова који им је на располагању, на прави начин увести ученике у свет програмирања у окружењу са графичким корисничким интерфејсом које је ученицима природно јер су корисници рачунара од малих ногу. Жеља нам је била да из обиља материјала из области наведених у плану и програму издвојимо делове које ће ученици лако прихватити и који ће им омогући ти да самостално надограђују знање стечено на часовима.

Осим ученицима гимназије, уџбеник је намењен и свим осталим читаоцима који тек улазе у свет програмирања али и колегама који едукују програмере свих узраста. Надамо се да и они који већ програмирају могу у књизи наћи занимљиве примере и идеје за решавање различитих проблема.

Овом приликом желимо да се захвалимо колегама Снежани Марковић, Милану Чабаркапи и др Филипу Марићу на пажљивој анализи рукописа и корисним сугестијама које су допринеле да овај уџбеник буде бољи.

Аутори

 
{youtube}kG7z-i6NRG8{/youtube}

{youtube}AQve4I9l24k{/youtube}

{youtube}UbORVl7SbTg{/youtube}

{youtube}5CGwGegoT-g{/youtube}

 

Извор: Завод за уџбенике