NPP

Пријава за приступ онлајн подршци за реализацију нових наставних програма

Пријава за приступ онлајн подршци за реализацију нових наставних програма

Од 1. септембра 2016. биће у примени нови наставни програми изборних предмета „Од играчке до рачунара“ и „Информатика и рачунарство“ у основној школи и „Рачунарство и информатика“ у гимназији и средњим стручним школама за профиле који овај предмет изучавају само у првом разреду 2 часа недељно. У циљу размене искустава, наставних материјала и литературе, примера добре праксе, савета стручњака и креатора нових наставних програма, биће организована подршка на мудл-платформи МПНТР-а: http://moodle.mpn.gov.rs/

За учешће у раду ове групе неопходан је упис на курс „Подршка у примени нових наставних програма“.

Наставници који из ранијег периода већ имају налог на сајту  http://moodle.mpn.gov.rs/ биће уписани када на адресу Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. пошаљу захтев за приступ са мејл адресе под којом су пријављени на овом сајту, а у којем ће навести своје корисничко име и захтев за упис на курс подршке.

Наставници који нису до сада имали налог биће уписани убрзо након што попуне пријаву за приступ онлајн подршци за реализацију нових наставних програма предмета „Од играчке до рачунара“ и „Информатика и рачунарство“  у основној школи и „Рачунарство и информатика“ у гимназији и средњим стручним школама.

Top 100 alatki za еdukaciju u 2014. godini

Sajt http://c4lpt.co.uk je objavio 100 vodećih alatki za edukaciju za 2014. godinu. Rezultat je posledica osme godišnje ankete koja je sprovedena nad profesionalnim edukatorima iz 61 zemlje širom sveta.

Lista sadrži 100 linkova sa leve strane, tako da možete pristupiti svakom alatu ponaosob (na izvornom sajtu).

Obrazovni softver je definisan kao svaki softver ili online alatka ili servis koji možete koristiti bilo za svoju ličnu ili profesionalnu edukaciju , za učenje ili obuku.

Analiza se može videti ovde.

Glasanje za top 100 alatki u 2015. godini možete uraditi ovde.

 

alt    

Нови уџбеник за 3. разред из рачунарства и информатике

Рачунарство и информатика 3 разред гимназије

R3_Udzbenik_2014_Racunarstvo_i_informatika_Gimazije_C_Sharp

Аутори: МАТКОВИЋ СТАНКА  ,  ЂУРИШИЋ МИЈОДРАГ  ,  ВУКОВИЋ ДУША  ,  ЗАВОД ЗА УЏБЕНИКЕ
КБ број: 23171
Расположив: На лагеру
ИСБН: 978-86-17-18654-6
Страница: 256
Повез: Брош
Година издања: 2014
Статус издања: Ново
Број издања: 1
Писмо: Ћирилица


На основу члана 21. Закона у уџбеницима (Службени гласник РС 68/15), а на основу јавног позива и предлога Комисије, формирао листу оцењивача рукописа уџбеника.

Листа је јавно доступна на порталу отворених податакаОВДЕ

Одлука Министра се налази на ОВДЕ