Трибина: ПРЕВЕНЦИЈА БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ И БОЛЕСТИ САВРЕМЕНОГ ДОБА

OS_NI_NI_DM_CKT_DMУ четвртак, 21.02.2013. године у издвојеном одељењу у насељу "Девети мај" одржана је трибина о Болестима зависности и болестима савременог доба. Реализатори трибине су Младен Јовановић, наставник информатике и рачунарства, Александар Радовановић, психолог и Драгана Леповић – Стефановић, педагошкиња школе. Трибини је присуствовало више од стотинак ученика, наставника и родитеља ученика наше школе.

У уводном делу педагог школе Драгана Леповић-Стефановић је говорила о резултатима анкете кја је спроведена  међу ученицима наше школе, а која се односила на питања везана за  болести зависности (анкетирани су ученици 7. и 8. разреда по случајном узорку). Анкета је била анонима. Резултати обрађене анкете показују да већина ученика није упозната које су болести зависности, како се постаје завиник и како се лече. Нешто више о самим болестима зависности и као одговор на питања из анкете, психолог школе Александар Радовановић, је приказао у презентацији.

Други део трибине се односио на болести савременог доба, где је такође рађена анкета са ученицима 7. и 8. разреда. Ова анкета је показала да ученици готово ништа не знају и не препознају  болести савременог доба. На крају трибине Младен Јовановић, наставник информатике и рачунарства, је говорио о болестима савременог доба међу којима је и зависност од Интернета. Присутнима је презентовано како се постаје Интернет зависник, како се манифестује ова болест и које су последице.

Након завршене трибине већина ученика добила је флајере о Болестима зависности које треба да прочита заједно са родитељима/старатељима.

У Чокоту,                                                                                     Подносилац извештаја,

22.02.2013. године                                                              Драгана Леповић - Стефановић

 

Аутори и реализатори трибине су:

  • Драгана Леповић - Стефановић, школски педагог
  • Александар Радовановић, психолог
  • Младен Јовановић, наставник информатике и рачунарства

OS_NI_NI_DM_CKT


Извор: Основна школа "Десанка Максимовић", Чокот