Festival nauke

"Dve generacije inženjera Elektronskog fakulteta, međusobno udaljene 30 godina, govore o svom životnom putu i uspesima koje duguju inženjerskom pozivu koji su izabrali.

altNjihova iskustva i pogledi na današnju Srbiju i Svet, i mogućnosti koje su inženjerima danas otvorene u polju naprednih tehnologija, pomoći će mladima u publici da još bolje razumeju budućnosti koje im se nude."
Najava će se uskoro pojaviti i na sajtu http://www.festivalnauknijebauk.edu.rs

Izložbenom postavkom u Evropskom kutku u Nišu počela je promocija Festivala "Nauk nije bauk", koji će biti održan 30. i 31. marta na Elektronskom fakultetu. Zvanično otvaranje je u petak u 10h.

Наук није баук 2012

Nauk_nije_bauk_2012_SM_logo_120320

Гимназија „Светозар Марковић“ већ четврту годину заредом организује фестивал „Наук није баук“!      

Фестивал ће се одржати на Електронском факултету у Нишу, 30. и 31. марта 2012.године. Циљ фестивала је подстаћи младе таленте, заинтересовати најмлађе за науку и подржати све креативне идеје младих. У овом пројекту Гимназија  има подршку Министарства просвете и науке, Града Ниша, Управе за образовање, културу, омладину и спорт, Одсека за омладину, Центра за промоцију науке.

Под слоганом [Све]т је у науци“ желимо да промовишемо повезивање младих научника широм света и укључење Србије у светске академске токове које ће омогућити очување националног интелектуалног потенцијала међу младима.

Посетиоци Фестивала моћи ће у оквиру поставки, презентација и предавања да виде научно-популарне експерименте и упознају се са научним достигнућима у различитим областима природних и друштвених наука. Очекујемо и богате садржаје у организацији Француског културног центра, Америчке амбасаде, Руског дома, Фестивала науке из Београда, Центра за промоцију науке и Завода за интелектуалну својину. Поред ученика и професора Гимназије „Светозар Марковић“, учешће ће узети ученици и професори из осталих нишких основних и средњих школа, школа из Србије, Холандије, Француске, Италије, Македоније, Словеније, Црне Горе, као и студенти, асистенти и професори Универзитета у Нишу и Београду.

Све информације о поставкама, предавањима, предавачима и организованом бесплатном  превозу можете наћи на сајту Фестивала: www.festivalnauknijebauk.org .

Аутобуси ће полазити са Трга краља Милана до Елекронског факултета на сваких сат времена од 10:00h до 19:00h чији би повратак био 10:30 ,11:30 ....испред факултета .

           Позивамо вас да бесплатно посетите јединствени фестивал на југу Србије, уживате у огледима, откријете  тајне науке, сазнате нешто о науци после 3000.г., уђете у свет астронмије и психологије.   

С поштовањем,    

                                                                      Директор Гимназије „Светозар Марковић“

                                                                                                                            Олга Драгојловић