Промоција пројекта „онлајн библиотеке“

Друштво школских библиотекара за Нишавски округ

ПОЗИВ НА ПРОМОЦИЈУ ПРОЈЕКТА „ОНЛАЈН БИБЛИОТЕКЕ“

Drustvo bibliotekara poziv 120306

Поштовани,

Задовољство нам је да вас у име Програма „Партнерство за образовање и развој заједнице“ (ПЕЦД програм) и студентског тима „Евок“ који спроводи пројекат „Онлајн библиотеке“ позовемо да у уторак, 6. марта 2012. године са почетком у 12h, у свечаној сали Гимназије „Бора Станковић“, присуствујете промоцији резултата пројекта и пуштању онлајн система у рад.

Пројекат „Онлајн библиотеке“ развио је студентски тим Евок (Енергија, визија, образовање, креативност), који чине студенти Електронског и Машинског факултета у Нишу. Пројекат је реализован у оквиру ПЕЦД програма, који се спроводи под покровитељством компаније Philip Moris Operations а.d. У пројекат смо укључили три нишке гимназије: „Бора Станковић“, „Стеван Сремац“ и „9. мај“.

У оквиру пројекта „Онлајн библиотеке“, студенти су развили посебан софтвер који је омогућио ефикасну електронску каталогизацију школских књига. Књиге су обележене јединственим бар-кодовима тако да је процес издавања сада знатно бржи и једноставнији. Корист од пројекта имају и ученици којима је омогућено онлајн претраживање и резервација књига, чак и путем Фејсбук или Твитер налога, преко интернет портала www.evokbiblioteke.rs. Сајт корисницима омогућава да знају шта им је све од лектире, али и од других књига на располагању у школској библиотеци.

Велико нам је задовољство да позовемо Вас и Ваше колеге на промоцију овог студентског пројекта. Надамо се да ћете се одазвати позиву.

До скорашњег сусрета, срдачан поздрав.


Тим „Евок“

Данијела Маравић,

координаторка ПЕЦД програма,

тел: 062/22-65-25

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. "> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Резервна адреса: http://www.slideshare.net/sremacinfo/drutvo-bibliotekara-poziv-120306

Извор: Прва нишка гимназија "Стеван Сремац"