НИС и у 2015. наставља да подржава развој локалних заједница

PDIS_2015_NIS_NS_150203_12

Потписивањем споразума са десет општина и градова у којима НИС остварује делатност, започео је процес расподеле средстава кроз систем јавног конкурса.

Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а и представници десет градова и општина у Србији потписали су данас споразуме о стратешкој сарадњи на основу којих ће НИС наставити да улаже у развој локалних заједница кроз програм „Заједници заједно“.

Према потписаним споразумима, за најбоље пројекте са територија Новог Сада, Зрењанина, Панчева, Ниша, Чачка, Кикинде, Кањиже, Новог Бечеја, Србобрана и Житишта НИС ће издвојити више од 90 милиона динара.

zz-mapa-gradova

НИС већ седму годину заредом спроводи програм подршке локалној заједници, на који могу да се пријаве установе и непрофитна удружења са пројектима из области спорта, културе, науке, заштите животне средине и помоћи социјално угроженим категоријама.

Од 2009. године НИС је реализовао више од 600 пројеката који су одабрани са циљем да допринесу побољшању свакодневног живота у локалној заједници. У ове пројекте НИС је до сада уложио готово 800 милиона динара.

О избору пројеката одлучује комисија, коју чине представници НИС-а, локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница. Оно што је новина у овогодишњем избору пројеката је увођење могућности гласања локалног становништва путем интернета за пројекте у њиховом граду, тј. општини. Такође, ове године могућност да се укључе у програм имаће и институције од друштвеног значаја јер је приоритет овогодишњег конкурса подизање квалитета пројеката.

Осим програма „Заједници заједно“, НИС кроз бројне друге пројекте улаже у развој друштва, а пре свега у младе. Тако је кроз програм „Енергија знања“ у образовање и младе таленте до сада уложено готово 200 милиона динара. Захваљујући пројекту запошљавања младих „НИС шанса“, у компанији је у протекле три године запослено више од 660 младих академаца и матураната средњих техничких школа, без радног искуства. У овај пројекат компанија је до сада уложила преко 360 милиона динара.

Детаљније информације у вези са конкурсом:

Јавни конкурс ће трајати од 5. фебруара до 26. фебруара и сва удружења грађана и друге установе из 10 локалних заједница и града Београда који се придружио програму прошле године, моћи ће да конкуришу са пројектима из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи социјално угроженим групама. Услови и пропозиције јавног конкурса биће објављени на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu, а заинтересовани могу слати своје предлоге на мејл адресу Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. или се пријавити на сајту. Резултати конкурса ће бити објављени до 8. маја 2015. године.

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu.

Извор: Нафтна индустрија Србије

Фото:

nis_odrzivi_razvoj_saradnja_radi_razvoja_nisPDIS_2015_NIS_NS_150203_39

PDIS_2015_NIS_NS_150203_01PDIS_2015_NIS_NS_150203_14

pdisrbije's NIS_2015 album on Photobucket

{youtube}_kOGmehYCNA{/youtube}

Прилози: