TEDx Niš - Neformalno u formalnom obrazovanju - Saša Popović

Na koji način savremena tehnologija može pomoći u prevazilaženju problema formalnog obrazovanja i kako izgleda model obrazovanja u kome ne postoji sistemska potreba za privatnim časovima, u kome su učenici uspešni, a profesori zadovoljni.

{youtube}BvYyZSHbwz4{/youtube}

Iz Sašinog govora „Neformalno u formalnom obrazovanju" čućete na koji način savremena tehnologija može pomoći u prevazilaženju problema formalnog obrazovanja i kako izgleda model obrazovanja u kome ne postoji sistemska potreba za privatnim časovima, u kome su učenici uspešni, a profesori zadovoljni.

Saša Popović je rođen 1978. godine u Nišu, gde je diplomirao na Elektronskom fakultetu. Radio je kao nastavnik informatike u nekoliko osnovnih škola u Nišu, a trenutno radi na projektima koji imaju za cilj unapređenje obrazovanja korišćenjem savremenih informacionih tehnologija. Učenicima i roditeljima osmaka u Srbiji poznat je kao osnivač i urednik Uči Slobodno Akademije. Ova onlajn akademija pomogla je da se vise od 100.000 učenika potpuno besplatno pripremi za završni ispit iz matematike. Ekspert je u oblasti video treninga i produkcije onlajn obrazovnih video materijala, za šta je dobio i nekoliko nagrada prestižnih svetski poznatih kompanija iz te oblasti. Kada nije ispred računara ili provodi vreme sa svojom porodicom ili je ozbiljno bolestan.

U duhu ideja vrednih širenja, TEDx je program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude kako bi podelili iskustvo nalik TED-u. Na TEDx događaju kombinuju se TEDTalks govori sa govornicima uživo, kako bi pokrenuli dublju diskusiju i povezanost u manjim grupama. Lokalni, nezavisni događaji označeni su kao TEDx, gde je x = nezavisno organizovan TED događaj. TED konferencija obezbeđuje opšta uputstva za TEDx program, ali pojedinačni TEDx događaji su samostalno organizovani.* (*Podložno određenim pravilima i regulativama)


Izvor: TEDx Niš, YouTube

Preuzeto sa: SZ