Forum naprednih tehnologija 2016 - Pozivno pismo i satnica

Drugi Forum naprednih tehnologija 2016 biće održan u Nišu u utorak 15. i sredu 16.11.2016.godine.

 

II_FNT_i_VII_ICT_Forum_Agenda_15112016_1

II_FNT_i_VII_ICT_Forum_Agenda_15112016_2

Poštovani,

Grad Niš, u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Niš, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje - Filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija Ni CAT, organizuje, 15.i 16. novembra 2016.godine, u renoviranom prostoru Oficirskog doma, Orlovića Pavla 28a, u centru Niša, 2. FORUM NAPREDNIH TEHNOLOGIJA. Ovogodišnji forum održaće se paralelno sa 7. IKT Forumom koji organizuje Udruženje za IKT RPK Niš.

Generalni cilj foruma je prezentacija privrednih, naučno obrazovnih i institucionalnih  potencijala Grada Niša u oblasti naprednih tehnologija. Na dvodnevnom Forumu će i ove godine biti  organizovani stručni paneli, ,   izložba privrednih, naučno obrazovnih i institucionalnih potencijala grada Niša, specijalizovani sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije, izložba „Niš grad elektronike kroz vreme“   kao i niz drugih pratećih aktivnosti iz oblasti naprednih tehnologija. U kapacitetu izlagača/učesnika/panelista učešće će  uzeti predstavnici  kompanija koje posluju u Nišu u oblasti naprednih tehnologija,  naučno – obrazovnih institucija,  instutucija za podršku i  prisutnih velikih investitora.

Ciljevi postignuti organizacijom 1. Foruma NT bili su više od potvrde  da, kao grad, imamo čime da se pohvalimo i na čemu da zasnivamo strateški važne planove ekonomskog razvoja grada, ovog dela Srbije i cele zemlje. Na tri panela organizovana u toku dva dana foruma učestvovalo je 25 panelista i oko 250 učesnika, predstavile su se 42 kompanije iz oblasti elektronike, mašinstva i IT- a, 15 obrazovno naučnih institucija i 7 institucija za podršku. Prvog dana foruma elektronski brojač na ulazu Elektronskog fakutleta zabeležio je  3.500 a drugog dana 4.000 posetilaca.  Gosti foruma bili su predstavnici resornih ministarstava, relevantnih državnih agencija, donatori, ekonomski predstavnici ambasada u Srbiji, predstavnici obrazovanja i privrede Nišavskog Regiona, kao i glavnog partnera Foruma naprednih tehnologija a to je  Telekoma Srbija.

Uspešno realizovan 1. FNT doneo je Gradu Nišu 10.12.2015. godine posebno priznanjeDISKOBOLOS 2015 za organizaciju konferencije ’’Forum naprednih tehnologija 2015“ , u kategoriji stručni skupovi, a u organizaciji Jedinstvenog informatičkog  saveza  Srbije (JISA) u saradnji sa Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry (EEIG), regionalnim privrednim komorama, informatičkim asocijacijama i velikim brojem domaćih eksperata. Prvi Forum naprednih tehnologija doneo je Gradu Nišu i prestižno priznanja TOP SERBIAN BRANDS ZA 2015. u kategoriji NAJBOLJA PREZENTACIJA OPŠTINA.

Verujemo da ćemo, i ove godine, sinergijom svih učesnika okupljenih oko mapiranja Grada Niša kao važnog regionalnog centra elektronike, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija, uspeti u ostvarivanju ovog, za Grad Niš važnog, strateškog cilja i doprineti daljem ekonomskom razvoju Grada i regiona (o 1.Forumu više na www.forumnt.rs).

Pozivam vas da svojim učešćem na Forumu naprednih tehnologija – Potencijali grada Niša doprinesete uspehu njegove organizacije i ostvarivanju ciljeva skupa koji teži da postane tradicionalno mesto okupljanja najboljih u Gradu i Regionu.

U prilogu se nalazi pozivno pismo Gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i agenda ovogodišnjeg Foruma naprednih tehnologija.

Svoje prijave možete poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

U očekivanju vašeg učešća i uspešne saradnje,

S  poštovanjem,

Prof.dr Miloš Banđur

Grad Niš

Zamenik Gradonačelnika

Predsednik radne grupe FNT

tel: 018/504544, fax: 504545

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

fnt_logo

 

Prilozi:

fnt_logo DISKObolos09 Tik2014_Logo

Izvor: Forum naprednih tehnologija