Takmičenje 2018: Veb dizajn

Univerzitet Singidunum - Centar Niš organizuje takmičenje učenika srednjih stručnih škola i gimnazija na temu: Izrada veb sajta na temu slobodnog tipa upotrebom veb tehnologija. Takmičenje se održava u Centru Niš u petak 27. aprila 2018. godine. Prijave i dodatne informacije možete dobiti na mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ili putem telefona Centra Niš 018/208-300. Tim : maksimalno 4 učenika Cilj: Prezentovati temu po izboru na najbolji način upotrebom veb tehnologija. Zadatak:

  1. Napraviti model baze koja će najbolje prezentovati odabrani sadržaj. Alat za pravljenje baze je slobodan izbor (predlog MySQL baza, po želji se mogu koristiti i druge tehnologije).
  2. Tehnologije za backend deo veb sajta možete raditi po izboru (predlog PHP, može se koristiti i .NET, Java i slično). U administratorskom delu mora postojati prijava i odjava, kao i provera kredencijala na svakoj od stranica koja modifikuje bazu. Potrebno je da se omogući upis, izmena, brisanje i čitanje iz baze.
  3. Frontend veb sajta (HTML5) mora sadržati index (početnu) stranicu, stranicu o autorima, i još najmanje 3 stranica koje će sadržati podatke i informacije iz baze o izabranoj temi. Veb sajt potrebno je ukrasiti CSS stilovima i poželjno je korišćenje JavaScript jezika.
  4. Kompletan dizajn veb sajta takođe utiče na ocenjivanje vašeg rada.

Dobrodošli! Izvor: Univerzitet Singidunum