Metropolitan Talenti 2017

Metropolitan TALENTI

 Takmičenja iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna

Iskoristi svoj talenat i osvoji stipendiju za studiranje na Univerzitetu Metropolitan! Izaberi oblast koja te zanima, pokaži svoj talenat i obezbedi sebi stipendiju u vrednosti od 6.000 do 12.000 evra.

Metropolitan TALENTI su tradicionalno takmičenje koje Univerzitet Metropolitan organizuje za učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola. Učenicima se pruža prilika da iskažu svoju kreativnost u oblastima informacione tehnologije, menadžment ili dizajn i osvoje stipendiju koja pokriva celokupnu školarinu na osnovnim akademskim studijama Univerziteta Metropolitan i nagradno putovanje u saradnji sa agencijom GO2Travel.

PRIJAVI SE

 Prijave otvorene do 27. marta 2017.

Izaberite oblast u kojoj želite da se takmičite:

Menadžment

Čuli ste za Marka Zukenberga koji vodi Facebook, Stiva Džobsa bivšeg direktora kompanije Apple ili Berni Eklstona iz Formule 1? Svi su vrhunski menadžeri. Veoma dobrih menadžera ima i u Srbiji i sve su mlađi,  obrazovaniji i bolje plaćeni.

Ovo je prilika da se i vi nađete među njima! Prijavite svoju biznis ideju i osvojite stipendiju za sve četiri godine studija na Univerzitetu Metropolitan.

Zadatak: Dajte nam predlog kakvu biste firmu ili organizaciju voleli da vodite, koji proizvodi ili usluge bi bili aktuelni na našem tržištu. Kako bi funkcionisala organizacija u nekoj postojećoj kompaniji kojom biste želeli da rukovodite ili kako bi funkcionisala vaša sopstvena firma. Napravite koncept ideje (do dve strane teksta) i na kraju spremite PowerPoint prezentaciju sa ključnim informacijama koje će predstaviti vašu ideju.

Informacione tehnologije

Zadatak: Izradite aplikaciju napisanu u programskom jeziku po vašem izboru, na neku od zadatih tema (npr. aplikacija koja je društveno korisna, obrazovna ili biznis aplikacija) ili na temu koju vi izaberete. Aplikaciju i programski kod predstavite kroz PowerPoint prezentaciju, a stručni žiri će oceniti inovativnost aplikacije, kao i kvalitet realizacije i tehničkog razumevanja.

Računarske igre

Zadatak: kreirajte video igru po vašem izboru. Možete da koristite alate i programske jezike koji vam najviše odgovaraju, a niste ograničeni ni temom. Imate potpunu slobodu da izaberete kakva će to igra biti, a našem žiriju ćete prezentovati osmišljen scenario i koncept.

Dizajn interaktivnih medija

Zadatak: predložite vizuelno rešenje ili interaktivni dizajn (web dizajn, animacija, video). Prilikom prijave navedite ideju koju imate, kao i šta tačno želite da uradite i na koji način. Ideje ćete prezentovati u PowerPoint prezentaciji, a žiri će ocenjivati kvalitet i funkcionalnost rešenja.

Grafički dizajn 

Tema: Dizajniraj sećanje.

Zadatak: Dizajnirajte plakat koji će odgovarati zadatoj temi. Dimenzije plakata su A3 (orijentisan horizontalno ili vertikalno, po izboru takmičara). Plakat se realizuje isključivo u digitalnom obliku, primenom softvera Photoshop ili Ilustrator/Corel Draw. Rešenje se dostavlja u digitalnom obliku kao JPG fajl, realizuje 150 dpi, dimenzija A3, na naznačenu e-mail adresu. 

Modni dizajn

Tema: Sinergija (podtema: Street style budućnosti)

Zadatak: Kreirajte mood board (kolaž inspiracije) modne kolekcije na zadatu temu, u okviru koje možete istraživati varijacije forme, detalja ali i boje. Modna kolekcija treba da sadrži minimum 3 maksimum 6 modela na figuri (od kojih će jedan prikaz biti osnovni na osnovu kojeg se razvijao ostatak kolekcije) i može biti muška ili ženska, a data je i sloboda za izvor inspiracije. U kolažu inspiracije treba da bude naveden ili prikazan izvor tj. početna tačka razmišljanja na zadatu temu. Takmičarima će biti dostupni templejti figura koji im mogu pomoći da, ukoliko ne vladaju adekvatno modnom figurom, iskoriste postojeće i da na taj način koncentracija bude isključivo na modnim rešenjima odevnih komada. Format radova je A4 ili A3 i tehnike koje se mogu koristiti su tuš, gvaš, akvarel, markeri, suvi pastel i kolaž kombinovan sa nekom od već navedenih tehnika. Takođe, dozvoljena je i digitalna forma za one koji znaju da rade u grafičkim programima ali u tom slučaju fajlovi moraju biti otvoreni u datom programu. U prvoj fazi takmičenja se očekuje kraći opis teme rada i obrazloženje, odnosno razrada mood board-a, objašnjenje modela u vidu sketch book-a koji je uvod u finalne skice, kao i pisana eksplikacija teme i inspiracije. Nakon toga, na odbrani, rad se mora prikazati u formi PowerPoint prezentacije.

Mehanizam takmičenja

  1. Svi koji su zainteresovani za učešče u jednom od navedenih takmičenja treba da podnesu elektronsku prijavu u kojoj će navesti za koju oblast konkurišu i dati kratak opis svoje ideje. Nakon podnošenja prijave kandidati imaju rok od mesec dana za izradu celokupnog rada. Prijava ideja biće otvorena od 27. februara 2017. godine.
  1. Takmičari za čije radove žiri proceni da su prihvatljivi ulaze u finale takmičenja i pozivaju se da uživo prezentuju svoje ideje i radove. Nakon prezentacije, žiri donosi odluku o pobednicima takmičenja.
  1. Na kraju takmičenja žiri će izabrati 6 pobednika (po jedan iz svake oblasti) koji će biti nagrađeni stipendijom koja pokriva celokupnu školarinu na osnovnim akademskim studijama Univerziteta Metropolitan i nagradnim putovanjem u saradnji sa agencijom GO2Travel.

Kriterijumi na osnovu kojih će biti određeno najbolje idejno rešenje su sledeći:

  • Kreativnost i inovativnost (60%)
  • Primenljivost (20%)
  • Prezentacija ideje (20%)

Nagrade

Pobednik takmičenja iz svake oblasti (ukupno 6 pobednika) biće nagrađen stipendijom koja pokriva celokupnu školarinu na osnovnim akademskim studijama Univerziteta Metropolitan.

Takođe, partner takmičenja, turistička agencija Go2 Traveling poklanja putovanje na jednu od evropskih destinacija u prvoj godini akademskih studija a u skladu sa uslovima koje propisuje turistička agencija.

Prijava

Nakon obavezne online prijave, svoja idejna rešenja pošaljite na Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Pogledajte kako je proteklo prošlogodišnje takmičenje: https://youtu.be/whHPLr8u3YU

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona +381 (11) 203 08 85 ili društvenih mreža:
Facebook
Twitter

Izvor: Metropolitan