Takmičenja - Programiranje

Početak trećeg kruga kvalifikacija

Dragi takmičari, treći krug kvalifikacija će početi danas u 12 časova, i trajaće do nedelje, 11. februara, do 23 časa.

Takmičarskom okruženju možete pristupiti ovde, a videćete takmičenje i u Areni. Morate biti registrovani kao takmičar, ovde.

U ovom krugu možete učestvovati i ako niste učestvovali u prethodna dva. Ako ste diskvalifikovani, možete raditi treći krug kvalifikacija ali vaš rezultat se neće nalaziti u konačnim rezultatima.

Podsećamo takmičare da je prepisivanje i deljenje kodova zabranjeno! Svi takmičari koji budu prepisivali ili delili svoj kod će biti diskvalifikovani iz (celog) tekućeg ciklusa takmičenja.

Takmičenje iz programiranja za učenike srednjih škola 2017 - Kvalifikacije

Ovogodišnji ciklus takmičenja će sadržati tri kruga kvalifikacija:

  • I krug kvalifikacija - 22. decembar - 24. decembar
  • II krug kvlaifikacija - 19. januar - 21. januar
  • III krug kvalifikacija - 9. februar - 11. februar

Tačno vreme početka i kraja krugova će biti naknadno objavljeno, ali može se očekivati da će kvalifikacije počinjati petkom ujutru, dok će se završavati u nedelju uveče.

Svakom takmičaru će se za ukupan plasman sabirati poeni sa 2 kruga kvalifikacija na kojima je osvojio najviše poena (krug kvalifikacija na kome je takmičar osvojio najmanje poena neće se uzimati u obzir). Da bi takmičar ostvario prolaz na okružno takmičenje, potrebno je da osvoji bar 100 poena na Kvalifikacijama.

Два сребра и бронза за младе информатичаре из Србије

На 24. Балканској информатичкој олимпијади за ученике средњих школа на Кипру, информатичари из Србије освојили су две сребрне и једну бронзану медаљу, саопштило је Друштво информатичара Србије.

Сребрне медаље освојили су Душан Живановић из нишке Гимназије "Светозар Марковић" и Ненад Баук из београдске Математичке гимназије, док је бронзу освојио Никола Спасић из Гимназије"Јован Јовановић Змај" из Новог Сада.

Два сребра и бронза за младе информатичаре
Два сребра и бронза за младе информатичаре

Четврти такмичар екипе, био је Лука Вукелић, из Математичке гимназије, који је на жалост био први испод црте награђених.

Олимпијада је одржана од 29. јуна до 3. јула, а вође екипе Србије су били Драган Урошевић и Демјан Грубич.

Екипи Србије у августу предстоји учешће на Међународној информатичкој олимпијади у Казању у Русији.

Drugi krug Kvalifikacija 2017/2018 – preliminarni rezultati

Preliminarne rezultata drugog kruga kvalifikacija možete videti u sledećoj tabeli. Podsećamo da plasman na Okružno takmičenje stiču svi takmičari koji nakon tri kruga kvalifikacija imaju u zbiru bar 100 poena na dva najbolje urađena kruga kvalifikacija.

Žalbe se mogu slati na Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. do subote 27. januara u 13h.

Materijale sa drugog kruga Kvalifikacija (test primere, čekere i rešenja) možete pronaći ovde. Prvi ili prva dva test primera za svaki zadatak su test primeri iz teksta zadatka, na tim primerima je feedback bio dostupan za vreme takmičenja, ovi primeri vrede 0 poena.

Možete testirati zadatke sa drugog kruga Kvalifikacija na sistemu za takmičenje uz full feedback (tj. dobićete rezultat za svaki test primer, a ne samo sa papira) do nedelje 28. januara u 13h.

Source kodovi takmičara dostupni su ovde.